11 души загинаха след атентат с кола бомба в Дамаск
11 души загинаха след атентат с кола бомба в Дамаск / снимка: Reuters, архив

Кола бомба избухна днес в южния квартал на Дамаск Хаджар ал Асуад, където се водят сражения между армията на режима и бунтовници. От взрива 11 души загинаха и десетки други бяха ранени, съобщиха сирийската официална телевизия и агенция САНА.

„Официален източник от провинция Дамаск заяви пред САНА, че в Джурамана бяха убити 11 мъченици и други десетки хора бяха ранени, повечето от тях жени и деца. Терористичният атентат причини и огромни щети на жилищни сгради и магазини”, посочи агенцията.

По-рано днес при друг атентат с кола бомба в периферията на сирийската столица загинаха шестима души, а други 50 бяха ранени, сред тях жени и деца, посочва БГНЕС. Тази информация беше потвърдена и от неправителствената организация Сирийския наблюдател за правата на човека.

В боевете в неделя в Сирия са загинали 134 души, сред които 51 цивилни, 35 войници и 48 бунтовници, по данни на Сирийския център за наблюдение на правата на човека. Четиридневното примирие от петък, което бе прието от армията и бунтовниците по предложение на международния посредник Лахдар Брахими за периода на мюсюлманския празник Айд ал Адха (Курбан байрам), бе нарушено още в събота. Армията и бунтовниците взаимно се обвиняват за неспазването му, отбелязва АФП.