Жени Раданова: Взех лична победа на Европейското
Жени Раданова: Взех лична победа на Европейското / gong.bg
Олимпийската ни медалистка в шорттрека Евгения Раданова заяви, че за нея второто място на Европейското първенство е равностойно на шампионска титла. „За мен това е лична победа предвид всички обстоятелства.”

Треньорът Юлиан Ангелов поясни, че Жени е боледувала непосредствено преди шампионата и 3 дни е била на легло. Подготовката й е била нарушена и в Латвия, където 2 дни най-успешната ни състезателка също е била в лошо здравословно състояние и на старта на Евро 2007 не е имала необходимите силови качества. Евгения Раданова разказа и защо е пропуснала месец в началото на подготовката си.

„Имах дискова херния. Бях в клиниката на д-р Йончев и претърпях интервенция на прешлените – не оперативна намеса. Един месец имах само раздвижване и затова казах, че това отне началото на подготовката ми”, сподели Жени, която каза, че се цели в колкото може повече финали на предстоящото Световно първенство.

„По пътя на подготовката не можеш да прескачаш етапи. Дано там да съм в максимална спортна форма. Именно там смятам, че ще имам какво да покажа. Прогнози са немислими”, коментира още Раданова.

„Доволни сме от представянето на женската щафета. Момичетата реализираха възможностите си. За 1 десета от секундата не станахме първи, но и това го има в нашия спорт”, коментира селекционерът Ангелов.

Двама от българския лагер все още са без американски визи – състезателката Гергана Пацова и физиотерапевта на отбора.

„Радвам се, че най-после направихме нормално бягане и нищо не ни попречи, както се случваше в предишни години. Знаете при какви условия се готвим. На пързалката не само е студено, но и капе”, добави националката Марина Георгиева-Николова.

„Няма развитие по темата за строеж на качествена пързалка в София, но да не забравяме, че сме домакини на Световното през 2010 година”, заяви вицепрезидентът на федерацията ни по кънки Стойчо Стойчев.

„Много години имам успехи, имаше обещания към мен, но до този момент няма абсолютно никакъв резултат от тях”, добави Жени Раданова.