„Железни бригади” скочи срещу Локо Мз и Локо СтЗ заради емблема
„Железни бригади” скочи срещу Локо Мз и Локо СтЗ заради емблема / netinfo
Ултрас обединението „Железни бригади” скочи срещу ръководствата на Локомотив Мездра и Локомотив Стара Загора заради клубните емблеми. Според фен-фракцията на столичните „железничари” двата клуба незабавно трябва да променят клубните си лога.

Ето и специалната декларация, с която излезе „Железни бригади”:

До ръководствата на ПФК Локомотив Мездра и Локомотив Стара Загора, до всички медии

Ултрас обединение "Железни бригади" любезно приканя ръководителите на Локомотив Мездра и Локомотив Стара Загора да създадат нови клубни емблеми, които да се различават от тази на Локомотив София, а медиите да ги въведат в обръщение възможно най-скоро. Ние, феновете на най-стария "железничарски" отбор в Европа, изразяваме възмущение от кражбата на нашето лого и свободната му повсеместна експлоатация.

Понастоящем отборите на Локомотив Мездра и Локомотив Стара Загора използват нашата емблема с единствената разлика, че вместо "София" е изписано "Мездра" и „Стара Загора”. Напомняме, че подобен тип изображения са защитени по смисъла на Закона за авторското право и сродните му права. С оглед на богатото историческо наследство на футболен клуб Локомотив София, ние, феновете на същия, намираме за неморално да бъде взаимствано нашето лого.

Разчитаме, че взаимоотношенията между нас и феновете на Локомотив Мездра и Локомотив Стара Загора ще останат цивилизовани въпреки целенасочените опити за копиране. Същевременно очакваме те също да окажат натиск върху ръководствата на своите отбори и сами да въведат нова клубна емблема в хореографиите и фенартикулите си.

Очакваме от средствата за масово осведомяване също да уважат историята и традициите на Локомотив София и да не използват повече адаптираната версия на нашата емблема за нуждите на друг клуб.

Ултрас обединение "Железни бригади"