Юри Галев: Не съм удрял, а наплюх съдията
Юри Галев: Не съм удрял, а наплюх съдията / Gong.bg
Собственикът на Рилски спортист Юри Галев изрази и своята позиция около инцидента в мача срещу ЦСКА при юношите старша възраст, който бе прекратен миналия четвъртък. Тогава според делегата и рефера на срещата Галев е нахлул на терена в 12-ата минута, ударил е съдията, а после е нанесъл удари и срещу делегата. „Имаше малък инцидент, но нищо общо с това, което се казва. Всичко стана за 1 минута. ЦСКА водеха 1:0. Един удар към вратаря, той изби топката. Последва нов удар от 2 метра, като защитник на ЦСКА изби с две ръце. После извади картон на нашия капитан. Нервите не ми издържаха, влязох на терена с намерението да го питам защо не е свирил дузпа. Той каза, че не е имало. Тъй като знам какви са санкциите нищо друго освен да го наплюя и излязох. Не съм правил опит да удрям. Като излязох от терена видях лично как треньора на ЦСКА даде жест с ръцете към делегата за прекратяване на мача и той го прекрати. Не за първи път на терена влиза човек. Дори влизат хора от публиката голи. Аз бях облечен, може да съм бил с къси гащи. Не се притеснявам и гол можех да вляза. Единственото вярно, е до там, че си събух джапанките.

Делегата е един лъжец, който трепери за 50-те лева, които ще вземе за този мач. Няма за какво да ме арестуват. Влязох и излязох съвсем нормално на терена. Това е един изкукуригал старец. Българския футбол трябва да се изчисти от такива.

Аз в гръб не съм удрял човек. Щом бяга човек остави го да избяга.

След мача делегата каза: „Те не знаеш кой удари”. Доколкото разбрах той бил близък до министъра на вътрешните работи”, обясни Галев.

Босът на самоковци коментира и други неща свързани с футбола. „Преди 10 години, когато взех клуба си сложих на здрава глава бинт. Футболът е като наркотик, но по-добър такъв, отколкото истински. Ще продължа да давам”, коментира Галев. Той обаче намери сили да се извини на рефера Димо Радев, когото е нападнал по-рано. „Единственият човек, за който мога да кажа добра дума е Димо Радев, на когото се извинявам, тъй като споменах и името му преди няколко седмици. Гледах запис на един мач от преди 7-8 месеца и видях, че за неговите решения са виновни помощниците. Когато съм прав съм прав, когато не съм прав си признавам”, каза Галев.

Босът на Рилски спортист коментира някои от нещата свързани с наредбите на БФС. „Защо забраняват чужденците в „Б” група? Това не е редно. Казват ни, че имаме право на чужденци от ЕС. Кой нормален футболист от ЕС ще дойде да играе за нашите заплати? Най-пресният случай беше Марек. Говореше се, че Данчо Андреев отишъл в пицария във Франция и е довел пицаря и сервитьора. Ние малките клубове сме робите с робовладелците са БФС с техните войници съдиите. Боби Михайлов не е лош човек, но около него има лоши хора”, допълни още Юри Галев.