Вот само за личности за Спортист на годината, бляскава, топла церемония и още изненади
Вот само за личности за Спортист на годината, бляскава, топла церемония и още изненади / Gong.bg
Он лайн ще е гласуването на спортните журналисти в анкетата „Спортист на годината”, стартът е на 24-ти ноември до полунощ на 7-ми декември.

Писма-покани са вече изпратени до главните редактори на 286 медии, което ще е рекорд на гласувалите, ако приемем, че няколко журналисти от съответното издание дадат своя вот. Няма ограничение на бройката журналисти, които ще гласуват от медия.

По регламент класирането на 10-те спортисти остава непроменено, т.е. този, вписан на първо място получава 10точки, на второ - 9т., и т.н.

Важна подробност е, че се гласува само за личности, ако се посочи отбор, спортна двойка или тройка системата ще отхвърли анкетата и посочилият този вот ще бъде уведомен своевременно.

Златната десетка на България за 2008-ма ще бъде обявена от организаторите на 10-ти декември.

Иначе се предвиждат и промени в церемонията по награждаването. Вечерно бляскаво шоу обещава Маги Халваджиян, като дори на спортистите ще бъде предложен персонален стайлинг, за да се чувстват комфортно.

„Искаме да създадем топла, в същото време бляскава церемония. Удоволствие е да се работи с Халваджиян, той присърце прие проекта и съм сигурна, че ще направи нещо запомнящо се. Нека спортистите се чувстват уютно, награждаването трябва да е подобаващо за успехите им. Избрахме Рейнбоу Плаза, защото е огромна зала и позволява да се разгърнем с идеи.” - сподели при гостуването си в Дарик Христина Ангелова от Нове холдинг.