Вики Павлов: Здравето съм си дал и ще го давам за Левски
Вики Павлов: Здравето съм си дал и ще го давам за Левски / netinfo
Бившият футболист на Левски и ЦСКА Викторио Павлов изказа своето възмущение от случилото се тази сутрин. Както е известно неизвестни засега лица пребиха наставника на „сините” юноши набор 1990 по време на тренировка на ст.”Георги Аспарухов”. „Дал съм здравето си за Левски и ще го продължа да го правя. Душата ми е „синя”, каза треньорът. Той изрази надеждата си органите на реда да свършват работата си и да заловят лумпените.

„Какво се случи…Имах тренировка в 10.30 часа, започнахме да тренираме и 15 минути след началото на заниманието, около 20 души нахлуха на терена. Носеха шапки, шалове, очила. Запътиха се към мен, към децата. Започнаха да псуват да ме обиждат. Единият от тях даже посегна да ме ритне. Наобиколиха ме, използваха какви ли не вулгарни епитети. Попитах ги, какъв е проблемът и какво правят на терена. Крещяха, че повече няма да работя в този клуб, че ще ме смачкат и т.н. Не искам да цитирам всичките им реплики, защото са прекалено грозни, не са за пред медиите. Аз тръгнах да бягам, защото станаха много хора около мен. Те бяха заградили изхода, единият от тях с удар ме повали на земята. Чух някой да казва: „Сваляйте го долу и почвайте да ритате!”, разказва треньорът за зверското нападение, чиято жертва тази сутрин.

Вики Павлов продължава: „Аз станах и тръгнах да бягам към средата на терена, защото явно през вратата нямаше как. Тогава и моите деца започнаха да търсят някакви обяснения от побойниците. Те нападнаха и момчетата. Първата ми реакция беше да се опитам да изкарам децата от целия този екшън. Не исках някое от децата да пострада, все пак аз нося отговорност за тях. За мен това да го предпазя беше най-важното, не мислех въобще какво ще направят с мен. Отдръпнах ги. Емо Велев влезе на терена и започна да търси също обяснение от тези хора. Те започнаха да обиждат и него. Постепенно се отдръпнаха и си тръгнаха”.

„Цялата тази ситуация се разигра за пет минути”, добавя бившият халф.

На въпрос какво е неговото обяснение за тази вандалска случка, Викторио Павлов казва: „Преди една седмица едно от момчетата, които идваха тук на проби, аз го освободих, защото все още не беше готов да играе в Левски, дойде късно, не проведе подготовка с нас. Може би има връзка. Не казвам, че е 100% сигурно. Но тогава с мен беше Саид Ибраимов. Двамата му казахме, че е ненужен тук. Предложихме да отиде на „Раковски” и да продължи тренировки там. Днес тези хора, които ме нападнаха, търсеха и Саид. По негов и мой адрес сипеха всевъзможни закани”.

„Искам да кажа на тези хулигани, че аз здравето си съм го дал на „Герена”. Осем години играх тук, получих една тежка контузия по това време, точно защото играех със сърце и воювах за този отбор. И ще продължавам да воювам в другото си поприще. Хората си мислят, че съм от ЦСКА, но 99,9% от спомените от „армейския” отбор са лоши. Аз ги ненавиждам. Казвам го съвсем отговорно. Здравето съм си дал и ще го давам за Левски. Прекалено съм силен. Година и шест месеца се борих съвсем сам с контузията, съвсем сам. Сега ще се преборя и с това нещо. Радвам се, че ръководството на клуба застана зад мен. Благодарен съм им, че ми подадоха ръка. Най-вече се надявам органите на МВР да си свършат работата”, каза Павлов.

„Не знам, кои бяха. Те носеха маски. Просто аз видях озверели хора. В това си състояние, в което бяха, можеше да се стигне до по-лоши и страшни последствия, ако бяхме сами с децата. Господ ни помогна”, коментира треньорът.

„Деца в школата се гонят постоянно. Ако това е причината мисля, че е много грозно за България и за българския футбол. Ако това нещо не се разкрие, мисля, че всеки един може да носи тези последствия. Прекалено съм силен, най-вече в името на Левски. Ако се предам, значи съм дотук. Аз имам пълно доверие на ръководството, в началото на кариерата си съм, моята глава е високо вдигната и продължавам напред. Момчетата, с които оставам да работя, ще ми помогнат да се справя с напрежението”, каза още Вики Павлов.

„Говорихме с шефовете на Левски, с Наско Сираков. Ще се направи всичко възможно, всички треньори, футболисти и деца в района на Герена да бъдат защитени”, заяви бившият играч на „сините”.

Павлов каза, че появилите се информации, че е бил заливан с урина от лумпените, не са истина. „Не знам, откъде се появи това. Няма такова нещо”, заяви наставникът на юношите младша възраст.

„Душата ми е синя. Дал съм мило и драго за тоя клуб. Да, отраснал съм на другия стадион. Но в Левски са ми най-хубавите години. Тук съм играл с най-голямо желание и удоволствие. Когато Левски бие ЦСКА, аз може би съм най-щастливият човек”, завърши Вики Павлов.