ВИДЕО: Капитанът: Най-важният ни мач е на 13-ти

ВИДЕО: Капитанът: Най-важният ни мач е на 13-ти
ВИДЕО: Капитанът: Най-важният ни мач е на 13-ти / Gong.bg

Капитанът на националните ни волейболистки Страшимира Филопова сподели, че наистина най-важното изпитание за тима ни това лято е на 13 септември. Тогава в Унгария България излиза срещу Чехия в първа среща от втория турнир от европейските квалификации. Нашите момичета са първи в групата си, на една точка пред другия фаворит за квотата за Евро`2013 Чехия.

„Определено мачът на 13-ти е най-важният за нас. Нашата главна цел е да победим Чехия и да се класираме за Европейското. Ние сме в една от най-трудните групи като това се дължи на лошото ни представяне на еврошампионата в Италия. Затова за нас е много важно да направим добра квалификация и да мислим за напред“, каза пред Гонг Филипова.

Националката коментира относно опита си в представителния ни тим какво се променило, за да могат сега волейболистките ни да печелят: „Промяната не е толкова в технически аспект, а това че новият ни треньор Марчело Абонданца държи на отношението ни към играта. В Италия работят със състезателите още от юноши и психологически ги подготвят за силните мачове, а затова винаги се представят на ниво. Той работи с абсолютно всички през цялото време и даде шанс на всички нас“.