Вера Сесина спечели световната титла на лента
Вера Сесина спечели световната титла на лента / netinfo

Олга Капранова от Русия стана световна шампионка на бухалки с оценка 18.650 точки. Втора и трета са съответно Анна Бесонова (Украйна) с 18.400 точки и Вера Сесина (Русия) с 18.325 точки.

Капранова спечели в понеделник злато на обръч и сребро на въже. На лента титлата спечели Вера Сесина (Русия) с оценка 18.650 точки, която бе първа на въже и втора на обръч в първите два финала. Втора е Анна Бесонова (Украйна) с 18.350 точки, а трета - Алина Кабаева, за която това е първи медал от световното първенство. Тя получи оценка от 17.225 точки, въпреки че на два пъти оплете лентата си.

Олимпийската и двукратна световна шампионка Алина Кабаева от Русия не фигурира в стартовия списък на 24-те гимнастички, които се класират за финала в многобоя.

Състезанието е в петък. С осма оценка в квалификациите на финала влиза Симона Пейчева, а с 14-та Елизабет Паисиева. Начело в квалификациите са рускините Олга Капранова и Вера Сесина. Сред резервите е Жулиета Канталупи от Италия, която е внучка на Жулуета Шишманова.

По програма утре е почивен ден на първенството, а в петък е финалът в многобоя, където първите 20 гимнастички получават квоти за олимпийските игри в Пекин 2008.

В събота и неделя са състезанията при ансамблите.