Венгер: Нямаше дузпа, играчите ми са в шок
Венгер: Нямаше дузпа, играчите ми са в шок / netinfo
Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер обяви дузпата, отсъдена срещу неговия отбор в снощния мач срещу Ливърпул най-малкото за „нечестна”, след като „топчиите” бяха изхвърлени на четвъртфинал в Шампионската лига.

Венгер бе много ядосан и заяви, че Арсенал е претърпял ужасна несправедливост от шведския рефер Петер Фрьойдфелдт, който посочи бялата точка само секунди след изравнителния гол на Адебайор за 2:2.

Френският специалист не пропусна да напомни, че в първата среща между двата тима не бе дадена още по-фрапантна дузпа за неговия отбор. „Тези дузпи бяха разликата между отборите. Миналата седмица чиста дузпа не бе отсъдена. Днес, една несъществуваща бе, срещу нас,” заяви Венгер. „Това не беше дузпа. Всички важни решения бяха взети в наш ущърб.”

„Понякога залъкът идва твърде голям, за да го преглътнем, ще ни бъде много трудно да вдигнем сега играчите. Разочарование след разочарование, седмица след седмица. Те са в шок,” сподели наставникът. „Чувстват, че срещу тях е извършена несправедливост и им е много трудно да разберат какво се е случило.”

„Но и ние самите не си помогнахме, като загубихме концентрация, след като вкарахме втория гол. След като държахме мача в ръцете си, показахме незрялост в защита и това ни струваше скъпо,” каза още Венгер. „Мисля, че показахме сила на духа, завръщайки се от 1:2, но трябваше да вкараме и трети гол. Но направихме твърде много грешки отзад.”