Венгер: Аршавин ме накара да се замисля
Венгер: Аршавин ме накара да се замисля / netinfo
Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер изглежда ще се откаже от желанието си да привлече Андрей Аршавин от Зенит, тъй като се съмнява, че руснакът може да издържи на темпото и честите мачове в Англия.

След като бе наказан за първите два мача на Евро 2008, Аршавин показа отлични игри срещу Швеция и Холандия, но в полуфинала срещу Испания не бе на ниво, като дори тръгна слух, че това се дължи на сериозен запой в нощта след успеха срещу лалетата на четвъртфинала.

„Че Аршавин е талант от най-висока класа е извън всякакво съмнение. Във водещите първенства в света обаче трябва да имаш отлична физическа подготовка за цял сезон”, каза френският специалист.

„Може ли да показва пълния си потенциал на всеки три дни, както се играе през целия сезон в Англия и Испания? Полуфинала срещу испанците, в който Аршавин изглеждаше уморен, ме накара да си задам този въпрос”, коментира Венгер.

Сериозен интерес към спечелилият Купата на УЕФА руснак има от Барселона, като каталунците вече отправиха оферта към Зенит за Аршавин.