Великов: Здравков избяга, преговарям с Грозданов
Великов: Здравков избяга, преговарям с Грозданов / netinfo

Клубният сайт на Спартак Варна публикува следната декларация на изпълнителния директор Живко Великов, след като Ради Здравков напусна лагера на тима в Трявна:

"Във връзка с неетичното и неморално действие от страна на Радослав Здравков, аз в качеството ми на Изпълнителен директор на ПФК “Спартак”-Варна заявявам следното:

Бягството на лицето Здравков от лагера на “Спартак” в Трявна говори само за едно – тотална липса на отговорност, морал и мъжко достойнство. Лично аз бях убеден и очаквах подобен развой на събитията и именно поради тази причина забавях подновяването на трудовия договор на гореспоменатото лице, който изтече на 30 юни. Горчивият опит от предходните пребивавания на Здравков във Варна и нееднократното му бягство от отговорност, напълно съзнателно ме караше да предприема подобно поведение спрямо него. Единствената причина за присъствието на Здравков в щаба на “Спартак” през последните две седмици е факта, че на ръководството му бе нужно малко време, за да привлече по-стойностен специалист. Преговорите със Стефан Грозданов са пред финализиране и въпрос на часове е окончателното договаряне на условията по договора и неговото подписване.

По повод изказванията на Здравков, че не е участвал в селекцията на отбора, категоричното ми мнение е, че не е нормално човек, на когото ръководството няма никакво намерение да разчита да се намесва по какъвто и да е начин в привличането на футболисти в “Спартак”.

На Здравков му липсвала организация …!!! Във връзка с това негово изказване смятам, че това е поредния нещастен опит той да оправдае липсата на организация в собствените му действия, липса на професионален подход към футболисти и тренировъчен процес и неоправдано високи лични критерии, които в никакъв случай не кореспондират с уменията и възможностите му като старши треньор.

Не на последно място бих искал да отбележа, че Здравков не е звънял лично на Президента на ПФК “Спартак”-Варна, Иван Славков, за да го уведоми за бягството си от лагера в Трявна.
Относно тиражирана в медиите информация, свързана с футболиста Десислав Русев, категорично заявявам, че Десо подходи абсолютно коректно към “Спартак”, спази мъжката дума, която преди няколко месеца даде лично на мен и оправда гласуваното му доверие. Отношенията между Десислав Русев и клуба са абсолютно коректни и няма база за никакво съмнение в това.


Живко Великов
Изпълнителен директор
ПФК “Спартак”-Варна