Ваня Стамболова може да носи медали за Турция
Ваня Стамболова може да носи медали за Турция / netinfo

Европейската шампионка в бягането на 400 метра Ваня Стамболова и нейният личен треньор Георги Димитров изненадващо заминаха за Турция, където ще преговарят с местните клубове Фенербахче и Енка за евентуалното привличане на българската лекоатлетка. Ако преговорите минат успешно, ще последват и такива с местната федерация.

Георги Димитров лично потвърди информацията и уточни, че със Стамболова предприемат тази стъпка заради несериозното отношение на държавата към атлетиката ни.

"В България няма и един нормален квадратен метър, в който може да се тренира лека атлетика. Нямаме и никаква база, макар че наскоро бе назначен четвърти заместник на председателя на ДАМС Весела Лечева, който да се занимава точно със спортните бази", обясни Георги Димитров.

Все още нищо не е ясно обаче и преговорите с турците може да продължат чак до пролетта. В същото време президентът на родната централа Добромир Карамаринов отсече, че досега не е постъпвало запитване от която и да е федерация и ще бъде изключително трудно Стамболова да се състезава за южната ни съседка. /БГНЕС /