В Германия вярват в успеха на Евро 2008
В Германия вярват в успеха на Евро 2008 / netinfo

По-голямата част от играчите в германската Бундеслига вярват, че воденият от Йоахим Льов тим ще триумфира с титлата на Евро 2008 в Австрия и Швейцария, съобщава "Кикер".

Резултатите от проведената анкета на едно от най-авторитетните футболни списания на Стария континент показват, че 48,5% от играчите в Бундеслигата са на мнение, че Германия е най-големият фаворит за спечелването на Европейската титла. Със значителна разлика на второ място със 17,4% от гласовете на футболистите в немското първенство се нарежда Световният шампион Италия. Вицесветовните шампиони от Франция пък са получили само 7% доверие за спечелването на титлата в Австрия и Швейцария.

В същото време пък националът на "петлите" Франк Рибери бе избран за най-добрия играч през този сезон в Бундеслигата, след като получи 57,8% от гласовете на колегите си в немското първенство. Съотборникът му в Байерн Мюнхен и национал на "Скуадра Адзура" Лука Тони остана втори в тази класация. Италианецът събра 24,8% от гласовете на другите играчи в Бундеслигата.