Уолтър Смит е новият мениджър на Рейнджърс
Уолтър Смит е новият мениджър на Рейнджърс / netinfo
Селекционерът на Шотландия Уолтър Смит напусна поста си, за да заеме вакантната мениджърска позиция в Глазгоу Рейнджърс. Смит поема гранда за втори път в кариерата си, след като сключи днес тригодишен договор.

Шотландската футболна асоциация обяви, че ще предприеме съдебни действия срещу Смит за „нарушаване на контракт” и срещу Рейнджърс за „подтикване за нарушаване на контракт”.

58-годишният Уолтър Смит заменя Пол Льо Гуен, а асистнет ще му бъде Али МакКойст.

„За мен е огромно удоволствие да приветствам Уолтър и Али с добре дошли,” заяви президентът на Рейнджърс Сър Дейвид Мъри.

От футболната асоциация обаче далеч не споделяха приповдигнатото настроение. „Напускането на Уолтър е сериозен удар по нашата организация,” обяви изпълнителният директор Дейвид Тейлър. „Той свърши чудесна работа до момента. Много сме разочаровани от решението му да ни напусне в такъв важен момент от квалификациите за Евро 2008.”

„Между Смит и Шотландската ФА не бе постигнато споразумение за изплащане на компенсация, каквато се предвижда при по-ранно прекратяване на договорни отношения, а това е в разрез с контракта му с асоциацията,” се казва в официално съобщение.

Шотландия започна много добре квалификационния цикъл за Евро 2008 и е лидер в група Б до момента. Шотландия е в компанията на световния шампион Италия и финалиста от Мондиал 2006 Франция.

Смит предложи компромисен вариант да работи и на двете позиции до края на годината, но от ФА отхвърлиха тази опция като неприемлива.