Тодор Стойков: Тежка група, но амбициите си остават големи
Тодор Стойков: Тежка група, но амбициите си остават големи / netinfo
Капитанът на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик и националния ни тим Тодор Стойков заяви, че клубът му се е паднал в тежка група в новата Еврокупа. „Студентите” попаднаха в компанията на Динамо Москва, Баронс Латвия и най-вероятно Апоел Йерусалим или Уникс Казан. От четирите тима в групата напред за Топ 16 ще се класират първите два състава.

„Доста тежка група, както винаги. Явно късметът не е с нас. След като не е започнал още самият турнир, значи всеки един от отборите има своите шансове. Отборите наистина са доста сериозни и за съжаление новият формат не ни подсигурява, както досега 5 сигурни домакински мача, а минимумът е 3. Така са преценили нещата, така са ги направили. Надявам се нашият тим да успее да изиграе поне толкова домакински двубоя, колкото предишните години”, каза Стойков и добави: „Рано е да говорим за Динамо Москва, нека първо видим състоянието на нашия тим – кой ще е треньор и с какви играчи ще разполага отбора. Тогава вече може да даваме по-конкретна оценка, но със сигурност амбициите на нашето ръководство са големи, както досега и отборът ще бъде добре сглобен, за да успее.”

Баскетболист Номер 1 на България в последните години и водач в класациите по няколко показателя във вече бившата купа УЛЕБ в момента е на лагер със съотборниците си в представителния ни мъжки отбор. Тодор Стойков си пожела на 20-ти септември, когато приключват евроквалификациите тимът ни да ликува.

„Още нямам чак такива впечатления от Пини Гершон, защото съм на лагера около 24 часа. Достатъчно време ще има за впечатления и предполагам, че ще са положителни. Започваме с амбицията да успеем. Дано да завършим със същото добро настроение, както започваме, а това означава да се класираме”, сподели Стойков.