Тиери Анри: С Венгер се разделихме като приятели
Тиери Анри: С Венгер се разделихме като приятели / netinfo
Новото попълнение на Барселона Тиери Анри заяви, че дори и след преминаването си в испанския тим ще остане приятел с Арсен Венгер. След края на пресконференцията и представянето си като футболист на каталунците бившият капитан на Арсенал разкри за взаимоотношенията си с бившия си наставник.

„Отношенията ми с Венгер винаги са били повече от добри. Можех да говоря с него за каквото си искам. Сигурен съм, че приятелството ни няма да приключи след преминаването ми в Барселона. Ако той си тръгне, клуба го очакват много трудни времена”, сподели френският национал.

Тиери Анри бе представен по-рано днес като ново попълнение на Барса. Той премина успешно медицинските изследвания и подписа 4-годишен договор. Трансферната сума за преминаването на играча е 24 млн. евро.

„Много съм щастлив от преминаването ми в Барселона. Измина много време, но най-накрая съм тук. Нямам търпение да покажа на феновете на какво съм способен. Надявам се да успея да подсиля отбора и да се докажа”, каза на официалното представяне Анри.

„За мен означава много да дойда тук, за да играя с най-добрите футболисти в света. Това е невероятно”, не скри вълнението си французинът.

„Няма да поставям никакви цели и условия, защото клубът има амбиции. Барселона е тим, който винаги иска да печели всичко. Ще се постарая да помогна за това с каквото мога”, допълни Тиери Анри.