Светлина в тунела за Светльо Тодоров, Чарлтън го чака
Светлина в тунела за Светльо Тодоров, Чарлтън го чака / netinfo
Българският нападател на Чарлтън Светослав Тодоров, който лекува тежка контузия в коляното, получена през октомври, вече започва последния етап от рехабилитацията си. Нито феновете, нито хората в клуба забравят за Светльо, въпреки травмата му. Именно на него е посветен последният брой на клубното списание Valley Review, където има дълго интервю с голмайстора.

В него Тодоров разкрива, че лекарите са му разрешили вече да напредне с възстановителния процес, но признава още, че той е бил много болезнен. „Имаше много болка,” казва Светльо, който скъса връзки и размести коленната си става. „Знаех, че нещо се е случило, когато ме изритаха, но не бях сигурен точно какво. Едва когато минах на скенер се установиха пораженията. Аз разбира се знаех какво означава това, защото и преди съм го изпитвал.” Тоди премина през същата контузия и в другото си коляно през 2003 година, когато бе играч на Портсмут.

Последните прегледи в болница Листер в Лондон са дали поводи за оптимизъм за Тодоров и Чарлтън. Сега той може вече да понася по-сериозни натоварвания, а миналата седмица специалист е изготвил и новата му програма.

„Хирургът каза, че вече мога да работя повече, но аз знам, че контузията е сериозна и трябва да напредвам бавно,” казва изстрадалият български играч. „Очаквам с нетърпение да стъпя отново на терена и да започна да тренирам. Наистина обаче не могат да се даде точна прогноза кога това ще се случи. Ще се опитам просто да оздравея и тогава ще видим,” завърши Светльо Тодоров.