Стоилов: Не дойдох в Левски, за да стана велик треньор
Стоилов: Не дойдох в Левски, за да стана велик треньор / Стефан Стоянов, Gong.bg
Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов заяви при гостуването си на дискусионното студио „Дерби”, че е поел „сините” не, защото иска да се превърне във велик треньор.

„Един основен въпрос не разбрахте през тези три години. Не съм дошъл в Левски, за да стана велик треньор. Не съм дошъл за да ме търпят, а за да стане Левски добър отбор. Моята съдба не е важна, а тази на Левски. Ако исках да бъда велик треньор, нямаше клуба да напуснат 15 добри футболисти”, заяви пред събралите се журналисти Станимир Стоилов.

„За мен не е страшно, ако ме сменят. Разликата ще е, че няма да съм долу на треньорската скамейка, а някъде по трибуните”, отсече специалистът.

Станимир Стоилов допълни, че в момента желае по-бързо да се възстановят от контузиите си Шакиб Бензукан, Лусио Вагнер и Даниел Боримиров. Според наставника на „сините” с тези играчи отборът му ще има коренно различно лице.

Стоилов за пореден път заяви, че на този етап няма развитие по въпроса с Игор Томашич. „Няма какво да кажа по този въпрос. Ръководството води разговорите, а аз съм казал моето мнение”, продължи спецът.

Треньорът на Левски призна, че преди време е взел хърватина, след като го е гледал само десет минути. „Това е единственият подобен случай. Да ви кажа честно, гледал съм го само десет минути. Обадих се на Сираков и му казах, че искам този футболист, ако може да ходи. Наблюдавах кратък запис от мач между Генк и Рома. Пратихме Емил Велев в Израел, за да види какво е състоянието му”, припомни си Стоилов.

„Досега сме показали, че можем да правим селекция”, така треньорът на „сините” коментира критиките спрямо новите попълнения в клуба.

Стоилов не е притеснен, че Левски няма да се класира в зона УЕФА и ще пропусне европейските турнири през следващата година.

Относно селекцията наставникът разкри, че скаутската мрежа на Левски следи много футболисти, за да не се получават грешки.

„Убеден съм, че българското съдийство започна да напредва. Съдиите трябва да спрат да толерират грубата игра. Гледах на запис влизането срещу Живко Миланов. Това беше като нарушението срещу Едуардо от Арсенал. Добре, че не беше опорният крак, защото щеше да имаме и ние подобен случай”, допълни Станимир Стоилов.

„Килограмите и ръстът не са определящи за футбола, както вие ги определяте. Иниеста е два пъти по-слаб от вашия любимец Деко, но е един от най-добрите играчи в Европа”, отвърна отново на критиките Стоилов.

Запитан дали харесва играта на Левски в този момент, треньорът на „сините” отговори едносрично с „не”.