Станимир Стоилов: Отборът заслужава похвали за играта
Станимир Стоилов: Отборът заслужава похвали за играта / Снимка: Sofia Photo Agency
Старши треньорът на Литекс Станимир Стоилов заяви след победата с 2:0 над Вихрен, че е доволен от видяното през първото полувреме на двубоя, поне що се касае до разигравания и динамика. Наставникът на „оранжевите” сподели още, че тимът ще трябва да играе на максимума на възможностите си, ако иска да продължи в групите на УЕФА, тъй като Астън Вила е много сериозен противник.

„Смятам, че стана един отличен мач за българските стандарти, като и двата тима играха на високи обороти. Нашият тим заслужава похвали за играта, след като играхме в четвъртък мач и пътуване. Направихме пропуски, които трябва да коригираме. Трябва още доста сериозно да поработим и да се потрудим. Това е едно от най-добрите полувремена, говоря за първото, които съм наблюдавал на отбора като треньор на Литекс”, сподели наставникът.

„Не коментирам съдиите. Искам да видя записа, след като го видя, тогава ще мога да коментирам”, каза още Стоилов.

Треньорът на Литекс разкри още, че предвижда отборът му да изиграе една контрола с чуждестранен тим по време на паузата.

„Ние също имаме скаути. Човекът наблюдава днес и това са нормални човешки взаимоотношения”, уточни Стоилов по повод присъствието на човек на Астън Вила на стадиона в Ловеч.

„Аз го гледах мача на Астън Вила с Ливърпул, но първо трябва да мислим за мача ни тук и след това за Астън Вила. Аз винаги съм оптимист, проблемът няма да е в Астън Вила а ние да играем на максимума на възможностите си, ако искаме да продължим”, завърши Станимир Стоилов.