След 9 от 9 Нешич заяви: „Мечтите са без пари”
След 9 от 9 Нешич заяви: „Мечтите са без пари” / netinfo
Женският ни национален отбор продължава победния си ход. Момичетата на Драган Нешич се наложиха и над Украйна с 3:2 гейма (25:20, 20:25, 25:18, 20:25, 15:8) на супер турнира „Купа Елцин” в Нижний Тагил. Българките са №1 в подреждането преди сблъсъка си с домакина Русия в неделя. Нашите момичета записаха девета победа от девет изиграни мача този сезон.

По-късно днес националките се отправят към втория град домакин на надпреварата Екатерининбург с награден фонд 500 хиляди долара, като в предпоследния ден ще спорят със световния шампион Русия в мач, важен за първото място на шестото издание на турнира.

„Беше изключително хубав мач! Много съм доволен от играта. Без и капка стрес направихме страхотен мач. Загубихме два гейма защото сбъркахме 2-3 точки, но това не е страшно. Не изпаднахме в криза срещу Украйна, а това е отбор изключително силен физически. Те бяха много по-силни от нас. Българските момичета показаха истинското си лице, което търсихме от миналата година. Искам да благодаря на всички момичета за спокойствието и за много сериозната им работа. Миналата година се готвихме за тази. През 2007-ма имахме много проблеми в игра, сега са значително малко. Изключително съм щастлив, че мога да работя с такъв отбор!”, доволно сподели пред Гонг от Русия националният треньор Драган Нешич.

Сръбският специалист не спря с похвалите към момичетата и обяви: „Не трябва да плащаш, за да мечтаеш! Мечтите са без пари! В неделя излизаме срещу Русия, където играят Екатерина Гамова, Елена Година, Любов Соколова и още страхотни състезателки. Ще бъде изключителна чест да играем срещу такива волейболистки. Целта ни е да излезем, да бием в първия гейм, след това да вземем втори и ако ни дадат възможност, ще вземем и три части. Сблъсъкът в неделя ще бъде много специален. До сега играхме с тимове на нашето ниво, а Русия са от висшето, най-високо ниво и класа. Вдругиден ще разберем къде сме ние, къде ни е местото. За мен, ние сме много близо до Русия и тук искаме да го докажем. Дори да паднем от домакина, няма страшно и ще се подготвим за мача с Хърватия. Домакините въобще не са изненадани от това, което показваме. Ние сме единственият отбор минал евроквалификациите със шест победи. Съперниците имат игра много по-лоша и по-зле организирана от нашата. Това ме прави щастлив! Надявам се да ставаме още по-добри и да даваме по-големи резултати догодина на Европейската лига и на Европейското първенство!”.

Нешич си пожела и нещо по-мащабно: „Тук организацията и залите са страхотни. Надявам се и в България да се направи това. Дано се сбъднат целите на Данчо Лазаров и Правителството за такива хубави зали и в София. Тук съоръженията са чисто нови за по 5-6 хиляди души. България заслужава такава зала!”.

За последно България участва на турнира на името на първия руски президент през 2005 година, като нашите волейболистки заеха петото място. Утре е почивен ден, в неделя в Екатеринбург националките играят с Русия, а в понеделник със съперничките ни по пътя към визата за Евро 2009 Хърватия. Официалното закриване на турнира е на 16 юни.