Шефът на световната централа по кикбокс похвали организаторите във Варна
Шефът на световната централа по кикбокс похвали организаторите във Варна / sia-dks.com
„След 16 години отново съм във Варна. В нашата организация членуват 110 страни от цял свят. Ние кандидатстваме пред МОК да бъдем приети в олимпийското семейство. Знаем, че това е много трудно, но все пак се надяваме”, заяви Енио Фалцони – президент на световната федерация по кикбокс WAKO, който днес даде пресконференция.

Поводът бе предстоящото Европейско първенство, което стартира на 22 октомври в Двореца на културата и спорта във Варна.

„Разделихме ЕП на две части. Във Варна е едната част в стиловете фул-контакт, семи-контакт, музикални форми и аеро-кикбокс. Другата седмица е втората част на ЕП, която ще се проведе в Португалия. На шампионата във Варна ще участват представители на 35 страни, 485 състезатели. Като цяло, състезатели, треньори и ръководители във вашия град пристигат близо 780 души, което е изключително сериозна бройка. Боян Колев е важен човек за нашата организация. Той е представител за тази част на Европа и ние се радваме, че той се справя със задачите поставени от нас”, добави Фалцони.

Шефът на кикбокса призна, че организацията във Варна е перфектна.

България ще бъде представена на ЕП с 27 състезатели. В музикалните форми имаме един участник, в аеро-кикбокса 2 жени и 1 мъж. Пълни са категориите ни във фул-контакт и семи-контакт. За съжаление на 51 кг фул-контакт няма да имаме участник. Александър Александров не успя да се възстанови от контузия.