Седем боксьори сигурни за лагера в Украйна, Лесов: Направо откачам
Седем боксьори сигурни за лагера в Украйна, Лесов: Направо откачам / netinfo
Седем от боксовите ни национални пътуват са сигурни за подготвителния лагер в Украйна преди втората олимпийска квалификация в Гърция.

„Целта е да видим на какво ниво сме. Тук си знаят и кътните зъби, а там обстановката ще е близо до бойна. Алексей Шайдулин вече е там. Детелин Далаклиев, Младен Манев и Шайдулин могат да направят повече”, заяви старши треньорът на представителния ни тим Петър Лесов


„Много вътрешно приемем нещата и направо откачам. Чудя се дали ще издържа, но аз съм такъв човек. Хората, които претендират, още не са направили, а искат. Казах им, че аз лично ще отида да се разправям за по-високи заплати. Някои нямат 6-ти клас. Понякога трябва да се правят компромиси, но то се вижда с кои може да се направи компромис”, каза още Лесов.

Той коментира и положението с Огнян Колев, Димитър Щилянов и Спас Генов: „Огнян Колев си замина. За него вратата за националния е затворена. Приключили сме с него. Щилянов има проблем с килограмите, ако го оправи ще се присъедини на 3-ти. Спас Генов не пожела да прави спаринг с Младен Манев. Едва ли ще го смени.”

Що се отнася до вероятността двамата ни национали, които имат квоти за Игрите в Пекин - Борис Георгиев и Кубрат Пулев, Петър Лесов сподели: „Дори още не знам ще пътуват ли, няма ли. Имахме спор с президента на ЦСКА-Литекс, който държеше да ги взема и го уредихме, но после Кубрат каза, че няма да пътува.”


Сигурни за тренировъчния лагер в Киев:

Йосиф Стойчев- до 48 кг.

Салим Салимов – до 51 кг.

Детелин Далаклиев – до 54 кг.

Евгени Борисов – до 69 кг.

Младен Манев – до 75 кг.


Мариян Момчев – до 81 кг.

Спас Лазаров – до 91 кг.

Алексей Шайдулин – до 57 кг.