Резервата Алешандре Пато измъкна Бразилия
Резервата Алешандре Пато измъкна Бразилия / netinfo
Младата звезда на бразилския национален отбор Алешандре Пато спаси своя отбор и донесе успеха на „селесао” в приятелския двубой срещу Швеция, която се проведе на „Емирейтс стейдиъм” в Лондон.

Двубоят ознаменува 50-годишнината от финала на Световното първенство през 1958 година, когато Бразилия победи своя скандинавски съперник с 5:2. По повод на това „селесао” бе в нетрадиционен син екип.

Наставникът на тима Карлос Дунга реши да остави футболиста на Милан на резервната скамейка, но появата му на терена се оказа печелившия коз за бразилския тим.

Двата отбора не успяха да си отбележат гол до почивката, въпреки че още в началните минути Робиньо пропусна чудесна възможност за своя тим. Селесао бе по-активният отбор почти през цялото време на мача, но единственото попадение в срещата падна в 72-та минута след груба грешка на вратаря на шведите. Резервният страж Шабан излезе извън наказателното поле, за да изчисти една топка, която обаче попадна в краката на Пато, който майсторски прехвърли вратаря и се озова в опразнената врата.

Бразилският отбор имаше още на няколко пъти възможността да увеличи преднината си, но така и не се стигна до по-голяма резултатност в срещата.