Ректорът на НСА с „почетен медал” в Кьолн
Ректорът на НСА с „почетен медал” в Кьолн / netinfo
Ректорът на Национална спортна академия „Васил Левски” проф. Лъчезар Димитров бе удостоен с „почетен медал” на Германския спортен университет в Кьолн. Това се случи по време на честванията от Академичния празник на Германия (нещо като нашия 24 май).

На специална церемония ректорът на Кьолнския университет и почетен ректор на НСА Валтер Токарски приветства присъстващите над 600 души, след което награди проф. Димитров в знак на признателност за усилията и сътрудничеството на двата университета за развитието на европейското висше образование.

Българската делегация на немска земя включваше още консула ни в Бон Светлан Стоев, бившия ректор на НСА Георги Кабуров, вицепрезидента на БФС Михаил Касабов, зам. ректора на НСА доц. Лазар Каменов, зам. шефа на треньорската школа Юри Николов и главен асистент Лозан Митев.

По време на престоя в Кьолн беше подписан договор за съвместна работа между българската и немската треньорски школи по футбол. Двете школи си партнират отдавна, а наскоро лектори от Кьолн четоха лекции на кандидатите за подновяване и взимане на Лиценз “А” в НСА.