Райконен: Очаква ни непредвидим сезон
Райконен: Очаква ни непредвидим сезон / netinfo
Световният шампион и победител в Гран при на Малайзия Кими Райконен очаква сезонът във Формула 1 през тази година да бъде изключително интригуващ и да има оспорвана битка във всеки един старт от календара.

Финландският пилот на Ферари смята, че битката за защитата на титлата му ще бъде изключително оспорвана през тази година, като той ще трябва да се справи с младия и напорист Люис Хамилтън, сънародника си Хейки Ковалайнен и завърналият се в Рено Фернандо Алонсо.

„Борбата между нас и Макларън ще бъде много оспорвана по време на целия сезон. Шампионатът едва започна, а никой си няма на представа, какво може да се случи в следващия старт, каза Райконен.

„Ние със сигурност имаме кола, която може да спечели във всяко едно състезание. Трябва да използваме всяка една възможност за победа, когато всичко с техниката е наред.”

„Самите квалификации преди състезанията са изключително важни и затова трябва винаги да бъдем концентрирани. Те са основна част от едно състезание. Радвам се на победата в Малайзия, защото всичко премина така, както го бяхме планирали и колата бе много добра”, заяви още Ледения Кими.