Полша прецаква Украйна за Евро 2012
Полша прецаква Украйна за Евро 2012 / netinfo
Полша може да се възползва от неразборията относно организацията на Евро 2012 при съдомакина Украйна и да вземе общо шест от осемте града домакини, които трябва да посрещнат шампионата.

Президентът на УЕФА Мишел Платини вече постави ултиматум на Киев, да покаже в следващите три месеца, че подготовката за европейското след четири години е започнала, като в противен случай е възможно дори да се отнеме домакинството на Украйна.

Полските медии съобщиха, че евроцентралата е съгласна варианта Полша да участва с шест стадиона в организацията на Евро 2012, а Украйна само с две съоръжения.

„Надяваме се, че Европейското първенство през 2012 година ще бъде организирано съвместно от Полша и Украйна, както е планирано предварително. Отчитаме и рисковете, като трябва да подготвим резервни варианти”, заяви полският министър на спорта Мирослав Джевицки.

Организацията в Украйна към момента не е на ниво, като сериозно се забавя подобряването на инфраструктурата. Изграждането на новите и ремонтите на съществуващите вече стадиони също не върви според очакваното.