Пламен Николов излиза титуляр срещу Вила
Пламен Николов излиза титуляр срещу Вила / Gong.bg

Проектонационалът Пламен Николов ще започне като титуляр за Литекс срещу Астън Вила в днешния първи мач от първия кръг в турнира за Купата на УЕФА. Двубоят е от 17.20 часа на Градския стадион в Ловеч.

Вторият централен бранител бе единствената въпросителна пред наставника на „оранжевите” Станимир Стоилов за титулярната му единайсеторка. До последно Мъри се двоумеше на кого да заложи измежду Николов и Барт за партньор на Седрик Камбон в сърцето на защитата на ловчанлии. Бившият наставник на Левски изгледа вчерашната тренировка на англичаните, на която се видя, че Марлън Хеърууд ще води атаката на Вила тази вечер. Именно заради това специалистът се е спрял на високия Пламен Николов, който да противопостави на тъмнокожия здравеняк.

На вратата за Литекс ще започне Урош Голубович, в защита отдясно ще действа Станислав Манолев, отляво Михаил Венков, а в центъра Седрик Камбон и Пламен Николов. Джемал Береберович заменя наказания Алексис Беретен на поста на единия вътрешен халф, като до него ще играе Сандриньо. Уелингтом ще оперира отдясно на халфовата линия, а Карлос Томе отляво. Капитанът Ивелин Попов ще играе зад нападателя Вилфред Нифлор.

Мениджърът на Астън Вила Мартин О`Нийл освен на Хеърууд, ще даде шанс за изява на и на Джеймс Милнър като титуляр. Купеният за 12 млн. паунда английски младежки национал ще започне за пръв път в основната единайсеторка след завръщането си в бирмингамския клуб от Нюкасъл. Той ще замени Ашли Йънг, който е леко контузен и най-вероятно ще бъде запазен от О`Нийл за следващите мачове на Вила. В центъра на отбраната ще дебютира испанецът Карлос Куеяр, който това лято бе закупен от Глазгоу Рейнджърс.

Американският ветеран Брад Фридел започва на вратата за англичаните. По бековете ще действат Люк Йънг отдясно и Ники Шори отляво. Партньор на Куеяр в центъра на защитата ще е капитанът Мартин Лаурсен. Стилян Петров и Гарет Бари ще са двойката вътрешни халфове на Мартин О`Нийл. Отдясно на халфовата линия ще играе Найджъл Рио Кокър, а отляво Джеймс Милнър. Двойката нападатели на Вила ще са Гейбриъл Агбонлахор и Марлън Хеърууд.

От ръководството на Литекс заявиха ,че стадионът днес ще бъде пълен до краен предел и отборът ще може да получи желаната подкрепа в този двубой.