Петев повика четирима нови за мача с Румъния
Петев повика четирима нови за мача с Румъния / БГНЕС

Селекционерът на "А" националния отбор на България Ивайло Петев повика 22-ма футболисти за дебютния си мач. Петев ще води "лъвовете" в неофициална контрола срещу Румъния в турския курорт Анталия на 7 февруари, като това ще бъде единствената проверка за него преди европейската квалификация с Италия на 28 март в София.

Новите имена в сравнение с преди са четири: Венци Василев /ЦСКА/, Даниел Генов /Локо Сф/, Борислав Стойчев /Левски/ и Кирил Десподов от Литекс.

Двубоят ще се изиграе в Анталия, тъй като румънците ще са там на лагер, както и водещите румънски клубове, сред които "Стяуа". Букурещкият гранд ще освободи 5-има свои играчи за мача на националния отбор.

Надеждата на Ивайло Петев е треньорите на българските клубове, които също водят подготовка в турския курорт, да проявят разбиране и колегиалност и също да поставят интересите на националния отбор над клубните такива. Още повече, че проверката е организирана в техен интерес точно в Анталия, за да не прекъсва тренировъчния процес на водещите ни отбори.

Петев обяви списък с 22-ма футболисти, на които се надява да може да разчита за първия си, макар и неофициален мач.

Списъка можете да видите тук