ПАОК покани Литекс за контрола
ПАОК покани Литекс за контрола / netinfo
Гръцкият гранд ПАОК покани Литекс за контролна среща. Двата тима делят хотела „Златното лале” в Холандия и от ръководството на солунския тим са поискали да премерят сили с българите на базата на хотела.

Датата за евентуалната контрола е 19-ти юли, ден преди гърците да напуснат Холандия.

Станимир Стоилов и спортно-техническият щаб на „оранжевите” не са решили все още дали да приемат спаринга. Ловчанлии имат контрола с Локерен предния ден придружена със сериозно пътуване до белгийския град.

Идеята на Стоилов е да пусне в проверката с гърците футболистите, които по-рядко са се появявали в игра до този момент, докато при официалното представяне на Локерен да играят титулярите.

Съмненията на треньора на ловешкия клуб са свързани с това, дали Пламен Николов и Александър Барт ще са готови за игра.

ПАОК завърши в средата на класирането на гръцката първа дивизия и няма да участва в евротурнирите този сезон. Шефовете на тима от Солун обаче са подготвили сериозно амбициозен проект за следващите три сезона, като дори ще се гони шампионската титла на Гърция.

Наставник на тима е старият познайник на Литекс португалецът Фернандо Сантош, който се е изправял срещу ловчанлии с отборите на АЕК и Панатинайкос. В отбора е бившата звезда на Интер и Парма – Серджо Консейсао и Ибрахим Абакайоко, подвизавал се в Евертън и Марсилия.

Първоначално за датата 19 юли в плана на Литекс бе залегнала проверка с Веендам, но Стоилов я отказа, за да не съберат много пътувания на тима. До ден ще стане ясно, дали все пак ловчанлии ще приемат предложението на ПАОК.