ПАО удари Олимпиакос в първия мач
ПАО удари Олимпиакос в първия мач / netinfo
В първия мач от финалния плейоф в гръцкото първенство Панатинайкос се наложи с 83:79 точки над Олимпиакос.

Срещата започна по-добре за домакините, които поведоха с 15:4, а първите десет минути завършиха при резултат 17:8 в полза на „зелените”.

Втората част определено бе по-добра за Олимпиакос, като „червено-белите” вдигнаха процента си на стрелба от средно разстояние и спечелиха втората четвърт с 27:21 точки, но все още изоставаха на две точки от „детелините” 36:38.

През второто полувреме изригна звездата на Ясикевичус, който завърши мача с 22 точки и бе с най-голям принос за победата на Панатинайкос. Баскетболистите на Олимпиакос така и не успяха да поведат нито веднъж в резултата, а домакините успяха да удържат победата.

Освен Ясикевичус, много силен мач за Панатинайкос направиха Царцарис, който завърши с 16 точки, а Батис вкара 17 точки. Спанулис добави 7 точки, а Димантис отбеляза 10 точки.

Американецът с български паспорт Родерик Блекни успя да вкара 10 точки и бе сред най-полезните за своя отбор. Най-резултатен за отбора от Пирея бе Милош Теодосич, който завърши с 13 точки, с колкото се отличи и Софоклис Скорцианидис.