Панайотис Янакис: Успехите ви ще дойдат, ако имате търпение
Панайотис Янакис: Успехите ви ще дойдат, ако имате търпение / Sofia Photo Agency
Легендарният грък Панайотис Янакис бе специален гост на Мача на звездите в зала „Универсиада” и хвърли първата топка на шоу-двубоя между най-добрите играчи в родното първенство.

Янакис, който е европейски шампион с Гърция като състезател играейки рамо до рамо с великия Никос Галис, изведе гърците до европейската титла и сребро от световното като старши треньор.

„Щастлив съм да бъде тук, защото имам много хубави спомени с българските ми приятели. Вашият баскетбол беше много популярен у нас, когато бях млад. Ако имате търпение, може да постигнете успехи. Надявам се с присъствието си тук да донеса още ентусиазъм на хората, които обичат този спорт, а и вие можете да се поучите от Гърция”, сподели Панайотис Янакис.

Той получи като подарък екип на единия от тимовете участващи в Мача на звездите, с любимия му номер 6, както и дар за спомен от България - роза.

„Играчите трябва да разберат разликата, когато са професионалисти и играят с приятели. Ключът към успеха е колективът. Забранил съм на състезателите си да гледат резултата преди последната секунда. Горд съм с това, че много гръцки баскетболисти постигнаха успехи с клубовете си след европейската титла”, коментира още Панайотис Янакис.