„Отрязаните глави” няма да нажежат обстановката, твърдят в Германия
„Отрязаните глави” няма да нажежат обстановката, твърдят в Германия / netinfo
В днешния си брой немското издание "Дер Нойе Таг" взима отношение към скандала около публикувания в един полски вестник колаж, на който холандския треньор на Полша Лео Беенхакер държи главите на треньора и капитана на германския национален отбор.

Вестникът подчертава, че за щастие двамата треньори Беенхакер и Льов не са от агресивните и наливащи масло в огъня характери. Дори напротив, и двамата се славят като джентълмени, за които подобни провокации са недопустими.

Остава да се надяваме, че това спокойствие ще се прехвърли и върху феновете на двата отбора. Притесненията, че това няма да се случи са големи и историята доказва това. Защото болните мозъци на хулиганите само чакат подобни идиотски идеи като колажа.

"Нойе Рур Цайтунг" коментира, че от спортна гледна точка германският треньор Йоахим Льов е прав като окачествява Европейското първенство като "най-трудното състезание" изобщо. Но за да се превърне едно събитие в истински спектакъл е нужно нещо друго.

Например, една щипка от онази екзотика, която предлага едно Световно първенство. Но от друга страна може би започващият днес спортен форум е по-стабилен и уравновесен от футболна гледна точка. И ако Германия успее да достигне финала, то лятната приказка от 2006-та би се превърнала в лятна мечта