Нюрнберг оспорва решение на местния футболен съюз
Нюрнберг оспорва решение на местния футболен съюз / netinfo
Клубното ръководството на Нюрберг е внесло протест до Германския футболен съюз (ГФС), с който оспорва признаването на жълтите картони от прекратения мач между „франките” и Волфсбург миналия петък.

Срещате бе насрочена от ГФС да се преиграе в неделя (20 април) от 16:00 часа, като резултатът 1:0 от прекратения мач се анулира, но показаните жълти картони в срещата остават в сила.

„Това е в противовес с правилника на УЕФА, в който пише, че при преиграване на даден мач се анулират всички лични предупреждения”, обосновава протеста си спортният директор на Нюрнберг Мартин Бадер. Според правилника на ГФС обаче, всички отбелязани голове в прекратения мач не се признават, но за сметка на това показаните жълти картони от съдията се запазват.

От Нюрнберг обаче продължават упорито да упорстват и да искат жълтия картон на Андреас Волф от прекратения сблъсък да бъде анулиран. Това е 6-ти жълт картон на играча от началото на сезона.

„Трябва да опитаме всичко, за да не бъдем ощетени в борбата си за оцеляване в Бундеслигата. Няма да е разбираемо, ако заради този жълт картон до края на шампионата му се наложи да пропусне някой от важните ни мачове”, допълва Бадер.

До прекратяването на мача от миналия петък през второто полувреме Нюрнберг водеше с 1:0 чрез отбелязания в 34-ата минута гол на словашкия нападател Иван Саенко, който обаче няма да може да запише на сметката си това попадение, докато жълтият картон на Волф ще си остане.

В същото време се стига до куриозната ситуация, че наказаният за 5 срещи бразилски нападател на Волфсбург Графите би могъл да играе в преиграването, тъй като прекратеният сблъсък миналия петък му се брои като мач, в който е изтърпял 1 мач от наказанието си. Графите бе наказан за 5 мача заради неспортсменско поведение, но по-късно наказанието му бе намелено на 4, което означава че с прекратения мач миналия петък и днешния мач с Щутгарт наказанието му изтича и той ще може да играе в неделя.