НХЛ и Рийбок ще представят нови, революционни екипи в „Мача на Звездите”
НХЛ и Рийбок ще представят нови, революционни екипи в „Мача на Звездите” / netinfo
Рийбок ще представят новите екипи, с които ще играят отборите в НХЛ в „Мача на Звездите” тази сряда. След близо двегодишни тестове на над 100 различни продукта, НХЛ и Рийбок, ще осъществят най-голямата промяна в екипировката в историята на лигата от 1960 насам, когато досегашните синтетични фланелки замениха старите вълнени пуловери. След представянето си в сряда, новите екипи ще бъдат предоставени на всички 30 отбора.

Освен фланелките, чорапите и гащите, също са изработени от новата по-лека материя. Като цяло новата екипировка, максимално намалява изпотяването на играчите. Новата тъкан осигурява по-добро движение, по-лесна циркулация на въздуха и намалява задържането на влага с 60%.

Самите хокеисти посрещнаха с одобрение тази голяма промяна.

„Новият екип много ми харесва,” каза ветеранът Никлас Лидстрьом. „Особено след като разбрах, че ще ме направи по-бърз – това е нещо, от което имам нужда на тази възраст.”

„Просто е приятно да видиш как технологиите се развиват,” споделя Сидни Кросби, детето-чудо на НХЛ. „Лигата навлезе в нова ера, нормално е да сменим и екипите.”