Налбандиан разстрои Федерер в Париж
Налбандиан разстрои Федерер в Париж / netinfo
Аржентинецът Давид Налбандиан затвърди репутацията си като „кошмарния опонент” на Роджър Федерер, след като отстрани швейцареца на 1/8-финалите на тенис турнира от сериите „Мастърс” в Париж. Едва 11 дни, след като изхвърли най-добрия в света от състезанието в Мадрид, Налбандиан го победи отново във френската столица, този път с 6:4, 7:6.

Аржентинският тенисист демонстрира повече хладнокръвие от съперника си и си осигури място в следващия етап на надпреварата. Налбандиан започна перфектно срещата, като успя да поведе с 5:2 гейма в първия сет. Федерер продължи да се бори упорито, но противникът му затвори частта с великолепен форхенд.

Налбандиан превъзхождаше световния номер 1 и във втория сет, като водеше с 5:4. Тогава обаче швейцарецът направи пробив и доведе нещата до тайбрек, който аржентинецът спечели със 7:3.

Налбандиан ще се изправи срещу Давид Ферер в спор за място на полуфиналите. Испанецът се наложи с 6:4, 6:2 над Томаш Бердих от Чехия.

Равносметката след днешния успех на Налбандиан от мачовете му с Федерер вече е 8:8 победи.

В друг мач от осминафиналите на турнира Ришар Гаске с лекота си осигури място в следващия етап, като надделя с 6:4, 6:4 над Джеймс Блейк от САЩ. Така американецът отпадна от борбата за участие на турнира от сериите „Мастърс” в Шанхай.