Наказаха Хамилтън и Ковалайнен: Стартират по-назад
Наказаха Хамилтън и Ковалайнен: Стартират по-назад / netinfo
Пилотите на МакЛарън Мерцедес Люис Хамилтън и Хейки Ковалайнен бяха наказани да стартират Гран при на Малайзия с пет места по-назад в стартовата решетка, заради препречване на другите пилоти по време на днешната квалификация.

Двамата се бяха класирали за втората редица на стартовата решетка, като Ковалайнен беше трети, а Хамилтън четвърти. Сега, финландецът ще стартира от осма позиция, а победителят в първия старт за сезона в Мелбърн - от девета.

Веднага след квалификациите съдиите привикаха двамата пилоти, за да дадат обяснение за проявата им по време на заключителната част от надпреварата. Пилотите на Рено и БМВ-Заубер - Фернандо Алонсо и Ник Хайдфелд са изразили възмущението си от бавните болиди на МакЛарън, които са ги възпрепятствали за по-добри времена.

Първи на стартовата решетка ще застанат двете ферарита. Фелипе Маса и Кими Райконен ще тръгнат от първата редица във второто състезание за сезона. Бразилецът спечели квалификациите на писта „Сепанг”, а неговият съотборник завъртя втората най-бърза обиколка, като остана на 0,482 след Маса.