Националите на Марков в града на Митал
Националите на Марков в града на Митал / Gong.bg
Неочаквано на националния отбор на България му предстои скорошно гостуване на Митал!

Всъщност нещата стоят по следния начин: насроченият за 20 август мач между Босна и Херцеговина и България, няма да се играе в столицата Сараево, а в отстоящия на 70 километра град Зеница. Нещото, с което в момента е известен този 120-хиляден босненски град, е концентрацията на много заводи, предприятия и офиси на фирмата Митал Стийл Корп. Тя е собственост на брата на собственика на ЦСКА Прамод Митал – Лакшми. Целият град е осеян с билбордове и реклами на корпорацията, като това е почти 100% от индустрията на Зеница, а фабриките дават хляб на голяма част от жителите там.

Стадион „Билино поле”, който ще приеме националните футболни тимове на двете страни е истинско бижу за местните стандарти и е с капацитет 18 000.

На него играе отбора на Челик, но напоследък също така и националите на страната, които от скоро се ръководят от Мирослав Блажевич.

Последният засега двубой, изигран от бъдещите противници на България също бе там, като на 1 юни тази години Босна победи с 1:0 Азербайджан.

За повиканите от Пламен Марков за тази проверка играчи на ЦСКА едва ли ще бъде много приятно да изкарат известно време сред обкръжението на Митал, макар и косвено.