Мъри Стоилов: Смешно е да пазя играчите за Астън Вила
Мъри Стоилов: Смешно е да пазя играчите за Астън Вила / Снимка: Sofia Photo Agency
„Очаквам нашият отбор да играе добре и ако заслужава да спечели”, заяви за Гонг старши треньорът на Литекс Станимир Стоилов преди утрешното гостуване на Ботев в Пловдив от петия кръг от А група.

„Знам, че ни предстои тежко гостуване, но в Пловдив винаги е хубаво да се играе, заради сериозното присъствие на публика. Всички предпоставки за хубав мач са налице и всичко зависи само от нашето представяне”, добави бившият наставник на Левски и националният отбор.

„Опитахме се да убедим играчите, че първо трябва да мислят за мача с Ботев, а след това за Астън Вила. Нормално е да се притеснявам от подценяване на мача утре. Дано приказките ни са стигнали до главите на играчите и те да изиграят мача отговорно. Няма да пазя никой от моите футболисти за двубоя с англичаните, защото имат достатъчно време да се възстановят. Твърде смешно е!” - каза още специалистът.

Стоилов остана доволен, че всички национали в Литекс са се прибрали здрави в Ловеч, като единствено под въпрос за мача е Ивелин Попов, който получи удар с топка в главата в световната квалификация с Черна гора миналата събота.

Наставникът на „оранжевите” коментира философски разрастващият се скандал със съдиите в България: „Когато има пожар е хубаво да се изгаси, всичко изгоряло да се изчисти и да вървим напред. Съдиите първо трябва да решат проблема сами със себе си.”