Моуриньо: Италия или Германия! Не са ме уволнили!
Моуриньо: Италия или Германия! Не са ме уволнили! / netinfo

Напусналият Челси Жозе Моуриньо отхвърли слуховете, свързващи го Тотнъм и националния отбор на Португалия, намеквайки, че най-вероятно ще продължи кариерата си в Бундеслигата или Калчото.

 

„Ще се върна и ще бъда мениджър тук, но не искам това да бъде следващата ми стъпка, тя трябва да бъде в друга страна, с други преживявания, с друг футбол”, каза Моуриньо пред Скай Спортс.

 

„Аз съм на 44, надявам се, че имам много години пред мен. Обичам английския футбол и не искам да променям нито една дума, от казаното от мен преди. На футболен език, това е фантастичен период от кариерата ми. Искам да се върна, но не като следваща стъпка.”

 

„Правя това интервю, за да няма нито едно съмнение - не бях уволнен и не съм затварял вратата на Челси, Не съм казвал, че съм щастлив да напусна, но мисля, че това беше най-доброто.”

 

„Ще ми липсват много неща, очевидно най-много феновете на Челси, които ме обичат, но не само феновете на Челси, всички фенове в страната бяха фантастични. Те ме освиркваха, пееха песни за мен, но само защото, аз съм различен от другите.”

 

„Ако ме питате дали ще ми липсват Манчестър Юнайтед и Ливърпул, ще ви кажа „да”

 

Освен родния си език, португалецът говори още испански, английски и френски, но е решен да научи поне още един.

 

„Трябва да избирам между италианския и германския”, добави Моуриньо, разкривайки част от намеренията си за бъдещето.