Младенов: Шансовете за Шампионската лига са минимални
Младенов: Шансовете за Шампионската лига са минимални / netinfo
Старши треньорът на шампиона ЦСКА Стойчо Младенов заяви, че не трябва да има прекомерни очаквания за влизане в Шампионската лига и обяви за по-реална цел класиране в групите на Купата на УЕФА.

„В една работа всичко не може да е идеално, но в края на краищата спечелихме шампионата категорично. Има неща, от които не съм доволен, но за мен футболистите са герои. Не виждам нищо ненормално, че завършихме шампионата без загуба”, каза Младенов.

„Господ обича трудолюбивите хора, а ние се старахме през целия сезон. Аз съм набожен човек и вярвам, че и Господ ми е помогнал. Представянето на тима надхвърли моите очаквания. Все пак ние сме отбор на десет месеца и след промените, които направихме, успяхме да сглобим една машина.”

„Съвсем нормално приемам критиките и никога няма да забравя сезон 2002/03, когато играхме красиво и пак ни критикуваха. През пролетта отпадна ротационният принцип, на който залагах през есента, за да може отново да заиграем красив футбол, както искат нашите фенове”, каза още бившият национален треньор.

На въпрос кои ще са освободените футболисти, Младенов заяви, че предпочита първо да се привлекат футболисти и след това да се освобождават: „Аз не искам да се разделям с никого. Коментирали сме ситуацията в клуба - нов собственик, селекция и скоро ще има резултати.”. Той обаче не скри, че е имало и разочарования, но те са били малко на брой.

„Никога не съм коментирал, но не мога да скрия разочарованието си от Зе Руи, който има страхотен потенциал, но не направи нищо, за да допринесе за спечелването на тази титла.”

Запитан дали влизането на ЦСКА в Шампионската лига е реално, треньорът заяви, че трябва да се погледне реално на нещата.

„Шансовете ни са минимални, но разбира се, няма да се отказваме. Според мен имаме сили да влезем в групите на УЕФА, това е постижима цел. Нека очакванията ни за тази Шампионска лига да не бъдат толкова големи. Все още нямаме подписан договор с никой нов, тепърва ще работим по селекцията”, каза Младенов.

„Бих желал в А група да има и 20 отбора, но при тези условия няма как да стане. Истински шок за чуждите футболисти е, когато видят в какви катакомби трябва да се събличат. Като сме още на вълна условия, искам да кажа, че топките на „Пума”, които ни предоставиха са второ-трето качество. Не вярвам някой отбор от А група да е доволен. Знам, че има и по-добри топки на тази марка, но защо ние играем с трето качество, не знам”, каза Младенов и коментира вандалски прояви в Сандански:

„Трябва да вземем пример от Англия и да вземем крути мерки, защото нещата във футбола прекалиха. Вече е време всички клубове да се обединим. Ако трябва, шампионатът няма да започне, докато не се въведе някакъв ред и закони, които да се спазват от всички. Контролът трябва да бъде еднакъв на всички стадиони.”