Милен Добрев: Болката беше жестока
Милен Добрев: Болката беше жестока / netinfo
Олимпийският ни шампион по вдигане на тежести Милен Добрев в последния момент се отказа от участие на Европейското първенство в Страсбург. Това породи въпроси за причините и евентуалните последствия за национала.

„Бях убеден, че ще се възстановя, но вчера на последната тренировка при малка тежест коляното много ме заболя. Казах си, че здравето е над всичко”, сподели Милен Добрев и каза още: „На върха всеки ни гледа нас спортистите, а долу ще ни забравят. Лошо е, че на Европейските първенства все така се получава с контузиите.”

Един от успешните ни щангисти коментира и слуховете, че ще бъде изгонен от националния тим, заради това неучастие на шампионата на Стария континент.

„Хората започват да не вярват на даден състезател, ръководството се изнервя и аз се изнервям, но няма как да променя нещата. Искам пак да съм същия Милен, който ме познават всички. Наближава Световно първенство. Дали ще ме изгонят или не - не знам, но ще гледам напред към Световното и Олимпиадата. Продължавам да тренирам, за да не губя форма”, заяви Добрев.

„Не съм говорил с Андон Николов, но моят треньор Кръстьо Милев му се обади. Болката беше жестока. Много ме е яд. Може да е станало недоразумение. Нямам нищо против Андон и не съм говорил против никой. Той може би си мисли, че някой ми е платил и може да е бил ядосан, но той е президент и си решава. Ние сме само състезатели”, бе категоричен Милен Добрев по повод бъдещето си в националния и отношенията си с президента на федерацията по вдигане на тежести.