Марк Хюз: Целта ми е Шампионската лига
Марк Хюз: Целта ми е Шампионската лига / netinfo

Новият мениджър на Манчестър Сити Марк Хюз заяви, че основната му цел на новия пост ще бъде да класира "гражданите" в Шампионската лига.

Специалистът бе представен официално днес, след като вчера подписа за три години с тима от "Ийстландс".

Хюз заяви: "Моята амбиция е клубът да върви напред. Аз идвам от тим, който има три места в десетката и три полуфинала в купите, така че сега искам да вървя напред и да печеля трофеи. Ще се борим за едно от първите четири места в класирането - не само в Англия, а и в Европа. Ако вземем правилните играчи на правилните постове, целта е реалистична".

Легендата на градския съперник Манчестър Юнайтед смята, че ще издържи на напрежението и допълни: "Винаги има напрежение, всеки мениджър във Висшата лига на Англия е под напрежение. Това е бизнес, който се ръководи от резултатите и теб те оценяват по тях и по важните решения, които взимаш. Това не ме притеснява - работиш под натиск и гледаш напред."

"Моята страст и моята мотивация се вижда на терена. Ако погледнете отборите, които водех как играят, ще ви стане ясно, че нося позитивност със себе си. Това ще донеса и в Манчестър Сити. Моят мениджърски екип е отличен и мисля, че ще оставим следа в отбора. Ако не смятах това, нямаше да дойда тук."

"Аз гледам ден за ден. Запознат съм с играчите, знам какво могат да направят. Щом веднъж разберат моята философия, те ще я прегърнат и ще жънат успехи", каза още специалистът. Хюз ще бъде наставник на българските национали Мартин Петров и Валери Божинов.