Марек в Белгия, Боян и Андрей в Кан
Марек в Белгия, Боян и Андрей в Кан / netinfo
Единственият останал български представител в евротурнира GMCapital Challenge Cup Марек Юнион Ивкони изтегли приемлив жребии за 1/16-финалите. Бойн Йорданов и Андрей Жеков пък ще пътуват до Франция, където в Кан ще срещнат местния тим за място на 1/8-финалите.

Дупничани първо ще гостуват на белгийския Еуфони Асе Леник на 9,10 или 11 декември, а след това ще приеме белгийците в Перник на 16, 17 или 18-ти. В тима на Еуфони има освен местни белгийски играчи още поляк, бразилец, американец, естонец и холандец. Това е клубът, който до миналата година бе по-познат като Пепе Джийнс Асе Леник. От началото на сезона клуба е записал три успеха от пет мача, което му отрежда пето място в класирането. Отборът отпадна от турнира за Купата на Белгия след загуба с 2:3 гейма от Асикс Шарк Жубертин на 1/8-финалите.

Двамата български национали Боян Йорданов и Андрей Жеков ще имат за цел с тима си Патра да елиминират френския Кан.

Съперници на 16-ти тима преминали през първите два кръга сега ще спорят с отпадналите от втория по сила евротурнир за Купата на Европейската волейболна конфедерация. Най-голям късмет при тегленето на жребия в Люксембург имаше турския Аркаш Измир, който директно отива на 1/8-финал.

При дамите пък националният ни селекционер Драган Нешич ще изведе своя клуб Вини Монтескиаво Йези срещу словенския Славия Братислава.