Льов призна: Бяхме по-слабият тим
Льов призна: Бяхме по-слабият тим / netinfo
Националният селекционер на Германия Йоаким Льов бе принуден да признае, че неговият тим е бил по-слабия на терена днес срещу Хърватия, след загубата с 1:2 във втория си мач от Група В на Европейските финали.

Спецът сподели, че неговият тим се е представил под нивото си и не е могъл да извлече никакви позитиви от изминалите 90 минути.

„Малко трудно е веднага да оправиш критиката си след края на такава среща”, започна тактикът и продължи, „Мога да кажа обаче, че всичките ми играчи се представиха под нивото си, те могат много повече. В първите 10-15 минути нямахме никаква скорост в играта и въобще не можехме да се противопоставим на противника.”

„След като изостанахме в резултата, вече не можехме да поддържаме темпото на хърватите, липсваше ни прецизност, губихме топката лесно”, добави той.

„Така и не успяхме да заиграем играта си. Много далеч бяхме от представянето си в мача с Полша. През второто полувреме днес изобщо не притискахме хърватите и не използвахме крилата”, каза още Льов.

„Нямаше никаква компактност между атакуващата и халфовата ни линия, което направи тежка ситуацията ни за защитата”, коментира той.

„Швайнщайгер въобще не удари противника, но наистина го блъсна на земята. Преди началото на мача бяхме предупредили играчите ни да не се поддават на такива емоции”, коментира Льов ситуацията при червения картон на Швайнщайгер.