Локо София с второ поражение, вандалски сцени в Надежда
Локо София с второ поражение, вандалски сцени в Надежда / Sofia Photo Agency
Отборът на Локомотив София записа втора загуба по време на лятната си подготовка. Възпитаниците на Драгомир Окука отстъпиха с 1:2 на съименниците си от Локомотив Пловдив.

Срещата обаче ще се запомни с вандалските сцени в самото начало на срещата. Още в петата минута около 30 неидентифицирани фена, повечето от които с качулки, нахлуха на трибуните и започнаха да търсят саморазправа с малкото привърженици на пловдивчани дошли да наблюдават контролата.

Хулиганите успяха да ударят едно от момчетата, което бе закарано в Пирогов 5-сантиметрова рана на главата. Очевидец потвърди, привърженикът е бил ударен с тръба. Веднага след инцидента лекарят на Локомотив София доктор Павел Филипов окажа първа медицинска помощ на пострадалия.

Срещата бе прекратена за няколко минути докато страстите утихнат. На излизане от стадиона хулиганите започнаха да хвърлят камъни. По време на боя на стадиона не присъстваше нито един полицай. Служител на реда пристигна едва след края на сбиването.

Резултатът в срещата иначе бе открит след 18 минути игра. Нападателят на гостите Герасим Заков бе точен с глава след добро центриране на Горанов отляво. Въпреки попадението на „смърфовете” домакините продължиха да показват по-стойностна игра.

Статуквото на терена бе възстановено в 31-ата минута, когато след триходова атака Иво Иванов бе най-съобразителен в наказателното поле и успя да се разпише за 1:1.

През втората част двамата наставници направиха редица промени, като в тима на Локо София в игра се появи и дошлият на проби хърватин с австрийски паспорт Даниел Милоевич.

По-късно тази вечер треньорският щаб на столичните железничари ще прецени дали халфът да попадне в групата на Локомотив за втория подготвителен лагер на отбора в Холандия.

15 минути преди края на контролата, гостите от Пловдив успяха отново да излязат напред в резултата след попадение на Въндев. Голяма заслуга за попадението на гостите има и влезлият като смяна Аделино Лопеш.

Утре рано сутринта Локомотив София лети за Холандия.