Ливърпул с ценна победа в Шампионската лига
Ливърпул с ценна победа в Шампионската лига / netinfo

Питър Крауч донесе победата на европейския клубен шампион за миналата година „Ливърпул”с 1:0 над френския „Бордо”. Нападателят се разписа с глава в 58-ата минута след корнер и изстреля отбора си на върха в груповото класиране.

Въпреки отсъствието на контузения си капитан Стивън Джерард, гостите диктуваха играта в началните минути, а Крейг Белъми бе най-голямата опасност за вратата на „Бордо”.

Пред французите имаше само една възможност – да атакуват, след като само точка от първите си два мача.

„Бордо” постави Ливърпул на изпитание в началото на втората част, но мачът взе друга насока след гола на Крауч в 58-ата минута. Треньорът на „Бордо” Рикардо опита да раздвижи нападението с пускането в игра на Жулиен Фобер, но и това не помогна.

С ценна победа се поздрави и отборът на „ПСВ Айндховен” и то на негостоприемния стадион на „Галатасарай”. Домакините излязоха мобилизирани за първа победа и дори успяха да поведат в 19-ата минута с гол на Саша Илич. Турският тим поддържаше противника си в напрежение през по-голямата част от първото полувреме и гостите почти не затрудниха Мондрагон преди почивката.

През втората част обаче ПСВ увеличи темпото и в 59-ата минута успя да изравни. Бранителят Ян Кромкамп спринтира отдясно в наказателното поле и отправи удар, след който топката се плъзна покрай Мондрагон и влезе във врътата. Окрилени от гола, гостите пресираха противника си в търсене на победата и тя не закъсня. В 72-ата минута Аруна Коне бе изведен отляво и с точен удар преодоля Мондрагон. „Галатасарай” се хвърли да изравнява, като Некати Атеш бе най-близо до гола, но вратарят Гомес изби ударът му.

„Ливърпул” и ПСВ са на върха в групата с по седем точки, но английският тим има по-добра голова разлика. „Бордо” и „Галатасарай” са на трета и четвърта позиция с по една точка.