Левски, ЦСКА и Литекс в съвместен турнир
Левски, ЦСКА и Литекс в съвместен турнир / netinfo
Защо не? Българските водещи отбори един срещу друг по време на приятелски турнир в разгара на лятната подготовка. Левски, ЦСКА и Литекс в интересни сблъсъци, които могат да се окажат повече от полезни тестове.

Вместо да се бъхтят с различни „колоси” от кол и въже, нашите грандове могат да си премерят моментната форма в съвместен турнир.

За Левски щеше да е по-добре да се хвърли срещу „оранжевите” и ЦСКА, отколкото да помпа мускули срещу Ференцварош от унгарската Б група.

„Армейците” можеха далеч по-подходящо да гласят новия си облик в качествени мачове, вместо да се червят срещу Айнтрахт Брауншайг.

Станимир Стоилов вече можеше да е преживял първия си мач като треньор срещу Левски. Снощи Жозе Моуриньо претръпна в първите си 45-минутни дербита на Италия, макар и неуспешни.

Хем има полза от подобен турнир, хем и запалянковците могат да подгреят качествено преди началото на сезона.

Подобно начинание вече е традиция в Италия. На Апенините снощи се хвърлиха за истинска купа тимовете на Ювентус, Милан и Интер. Те също не се обичат, но не пропускат възможността да си сверят часовниците дни преди старта на сезона.

Не вярвам, че Пенев, Вуцов и Стоилов биха имали нещо против... Пък и няма какво да крият. А, едва ли споменатите специалисти са по-големи от Моуриньо, Анчелоти и Раниери.

Сигурно е сложно и трябват спонсори, но идеята не е лоша.