Кройф прави Лаудруп треньор на Барселона
Кройф прави Лаудруп треньор на Барселона / netinfo
Сивият кардинал в Барселона, съветникът на президента Жоан Лапорта, Йохан Кройф, иска наставникът на Хетафе Михаел Лаудруп да поеме каталунците през лятото.

Датчанинът игра на Ноу Камп под ръководството на Кройф от 1989 до 1994 година и минава за един от любимците на холандската легенда.

Барса не спечели нито един трофей през последните два сезона и това почти сигурно ще доведе до напускането на Франк Рийкард.

Досега за вариант номер едно пред червено-сините се смяташе Жозе Моуриньо, но той не иска негов помощник да бъде Хосеп Гуардиола, каквото е желанието на Лапорта и това най-вероятно ще откаже португалеца от поста.

През този сезон Михаел Лаудруп пое Хетафе и класира тима за финал на Купата на краля и го изведе до четвъртфинал в Купата на УЕФА при първото участие на отбора в евротурнирите, като само малшанс не стигна да бъде отстранен Байерн Мюнхен.

Другата възможност пред Барселона е Хосеп Гуардиола да стане старши треньор, но бившият възпитаник на Кройф и съотборник на Лаудруп в дрийм тима от 90-те години няма необходимия опит като наставник и това прави датчанина фаворит номер едно.