Комисията по Феърплей не намери доказателства за манипулиране на мачовете на Левски и ЦСКА
Комисията по Феърплей не намери доказателства за манипулиране на мачовете на Левски и ЦСКА / Gong.bg

Комисията за Ред, сигурност и феърплей няма доказателства, че пораженията на 19-годишните на Левски и на ЦСКА са резултат от манипулиране на мачове и залагания, обяви председателят й генерал Васил Василев. Както е известно, директорите на академиите на най-популярните български отбори- Спас Джевизов на ЦСКА и Ясен Петров на Левски, бяха привикани да отговарят на въпроси.

Причина за това са пораженията на Левски в Бургас с 0:6 от Черноморец и на ЦСКА на собствен терен от Ботев Враца с 2:4. И двамата футболни ръководители заявиха, че причините за загубите са чисто спортно-технически, отборите им са слаби и са срам за имената на Левски и ЦСКА.

Генерал Василев заяви още, че са разпитани съдиите, делегатите от въпросните мачове и никъде няма и капка съмнение, че тези срещи са манипулирани. Накрая на Джевизов и на Петров било препоръчано да сигнализират, ако получат информация за нечисти игри при подрастващите.

"Ние ще бъдем особено чувствителни когато става въпрос за футбола при децата и юношите. Не можем да си позволим такива неща“, каза още бившият шеф от полицията.

Пред комисията застана шефът на школата на Видима-Раковски Марин Дойчев, който е треньор и на старшата възраст. Причината е съмненията за редовността на загубата с 1:8 от Левски предишния кръг.

Комисията също така ще предложи на Дисциплинарната спирането на състезателните права на четирима футболисти на Видима-Раковски заради тези съмнения. Сигналът за карето играчи на Видима е дощъл от самия клуб, а имената им ще бъдат обявени по-късно.