Кирил Дяков готов да се върне в Свиленград
Кирил Дяков готов да се върне в Свиленград / netinfo
Бившият голмайстор на Б група Кирил Дяков изрази готовност да се върне в родния си тим и да носи жълто-зеления екип и през следващия сезон, съобщи сайтът на тима от Източната Б група.

В интервю за вестник Хасковска Марица, 27-годишният доскорошен капитан на Миньор Перник разказва, че с радост би се съгласил да играе за Свиленград 1921.

„Стига да се разберем с ръководството, бих се върнал. Сега и без това съм без отбор. На този етап имам няколко оферти, които предстои тези дни да разгледам. Все пак ако има някакъв вариант защо да не играя в Свиленград през следващия сезон”, заяви Дяков.

Той разказа, че изкъсо следи мачовете на родния си тим, като се информира предимно от медиите. „За мен не е изненада, че останахме в групата. През зимата се направи сериозна селекция, взе се и известен треньор, затова изобщо не се учудвам от факта, че се спасихме. Даже за мен лично беше изненада, че сторихме това чак в последния кръг”, каза още Кирил Дяков.

Интересното, е че той започва като юноша в школата на Граничар, едва на 13-годишна възраст обаче преминава в ДЮШ на Левски, като защитава синия екип близо 7 години. В ерата Чорни обаче за свиленградчанина, така и не се намери място в основния състав на тогавашните шампиони и така той реши да приеме предизвикателството Конелиано. Там изкара точно 4 сезона, след което премина през Комотини и Миньор Перник.